27-9-2022 Bedrijfsbezoek De Boer Machines

Dinsdagavond 27-9-2022 verzamelden we met 18 ONG leden om 18:00 uur bij het pand van De Boer Machines op bedrijventerrein Bijsterhuizen te Nijmegen. We werden welkom geheten door directeur Gerrit den Bok die in goed gezelschap was van Tina Hopman (CE Coördinator) en John Jansrat(productieleider). Na de ontvangst met een heerlijk broodje om de eerste honger te stillen begon Gerrit enthousiast aan een presentatie over het ontstaan en de ontwikkelingen bij De Boer. Met name de focus op het product (een unieke machine voor het vervaardigen van diverse soorten baksteen in grote oplagen) was voor velen van ons een bijzondere ervaring. Er werden direct veel vragen gesteld vanwege de interessante materie, waardoor het een erg interactieve presentatie werd. We liepen al aardig uit in de planning, dus werden er snel twee groepen gemaakt die aan een rondleiding door het bedrijf begonnen. Naast alle draai- en freesbanken ging de aandacht al snel uit naar een machine in opbouw. Een erg indrukwekkende opstelling die perfect weergaf wat de corebusiness van De Boer is.
Ook de rondleiding liep wat uit vanwege de meer dan interessante omgeving en dat vond dan ook niemand erg, Om 20:00 bedankte onze voorzitter Ronald Goldsweer de delegatie van De Boer met een groot pakket van lokale Groesbeekse producten, waarna de terugrit naar Groesbeek werd ingezet, op weg naar Pandje4, waar Dennis en zijn medewerkers zorgden voor een heerlijke borrelplank met de bijbehorende verfrissing.
De enthousiaste verhalen en creatieve vondsten om onder druk van de energiecrisis versneld naar innovatieve oplossingen te zoeken, was het bewijs van een geslaagde activiteit.