26-2-2021 Online Escape “De Black Hawk”

De corona pandemie heeft er ook voor gezorgd dat het bestuur van het ONG geen fysieke bijeenkomsten voor haar leden kon organiseren, terwijl dit juist de kracht van een ondernemers netwerk club is! Balen natuurlijk, maar een beetje bestuur gaat niet bij de pakken neerzitten en kijkt naar wat er wél mogelijk is. Tijdens een on-line bestuursvergadering kwam al snel het ultieme verbindende idee bovendrijven: een online escape room! Na even zoeken werd gekozen voor Project Escape uit Nijmegen.
Met de WhatsApp Escape Games speel je vanaf iedere mogelijke locatie samen!
Groepen van 4 tot 250 personen kunnen tegelijk spelen. Door in te loggen op geheime websites, social media te doorzoeken en je telefoon op meerdere manieren te gebruiken, kun je alle geheimen samen ontrafelen.

De keuze viel op THE BLACK HAWK
The Black Hawk is een avontuur dat je samen speelt met je vrienden via een WhatsApp-groep. De designers van Project Escape hebben een WhatsApp Escape Game gemaakt waarbij je via je appgroep opdracht ontvangt van je opdrachtgever. Door in te loggen op geheime websites, social media te doorzoeken en je telefoon op meerdere manieren te gebruiken kun je alle geheimen ontrafelen. Je geheime opdrachtgever contacteert je met alle instructies.

Nadat de teams waren ingedeeld en de whatsapp groepen aangemaakt ging men aan de slag met mysterieuze boodschappen die binnenkwamen, de berichten op facebook en youtube. Raadsels werden opgelost en onder druk van een tikkende klok begon menig ONG-lid de spanning te voelen. Gelukkig had het bestuur een heerlijke borrelplank met drank en snacks, persoonlijk bij elk lid thuis bezorgd zodat de zenuwen een beetje konden worden weggesnackt. Zou het losgeld op de juiste plek, op het juiste moment overhandigd kunnen worden? Hulp was niet alleen gewenst maar in de meeste gevallen ook zeer noodzakelijk!  Uiteindelijk was daar de ontknoping waar we hier niet al te veel over kunnen vertellen. Ons advies: ga naar project Escape en ervaar het zelf.

Alle teams konden daarna in de on-line na-borrel nog even gezellig evalueren en het team van Theo Ebbers, ondersteund door zijn zoon Robert, feliciteren met hun winst van de avond.