31-5-2018 Presentatie ‘Singularity’ door Anko Blokzijl

Singularity

Aan de hand van technologische ontwikkelingen wordt de luisteraar op pakkende, soms beangstigende, maar zeker ook humoristische wijze meegenomen door de wereld van transhumanisme en vooruitgang.

Terwijl aan de hand van hedendaagse ontwikkelingen beelden van de toekomst worden geschetst, begeleid Blokzijl de luisteraar naar het punt van maximale dichtheid en minimaal volume; technologische Singulariteit.

Blokzijl voorspelde eind vorige eeuw, vlak voor de beursgang van Worldonline dat internet gratis zou worden en is van mening dat dit binnen afzienbare termijn ook voor elektriciteit en telecom gaat gelden. 4 jaar geleden, 8 april 2014 om precies te zijn, op een koers van € 364 lanceerde Blokzijl het plan om alle ondernemers in Groesbeek over te zetten op de bitcoin. Graag komt hij evalueren hoe dat plan voor Groesbeek heeft uitgepakt. Speciaal voor de mensen die 4 jaar geleden niet zaten op te letten heeft Blokzijl toegezegd nogmaals een inside te geven in de wereld van crypto valuta.

Blokzijl (1968) is opgegroeid in de hackerskringen van de jaren 80 en studeerde cognitieve kunstmatige intelligentie aan de universiteit van Utrecht. In zijn werkzame leven was hij geestelijk vader van het internetbankieren en het e-paspoort. Als ondernemer transfomeerde hij het paspoort tot een Biometrisch document met chip en introduceerde hij deze documenten in 15 verschillende landen. 

Blokzijl is lid van het expert panel identiteitsfraude van de Verenigde Naties en geeft als gastdocent college over privacy en crypto valuta. Tevens is Blokzijl actief als investeerder en participant bij diverse ondernemingen.