27-9-2011 Bedrijfsbezoek Nooteboom Trailers

Met ruim 20 deelnemers zijn we ontvangen door Erik Thijssen. Erik komt uit Groesbeek en kent vrijwel alle ondernemers. Hij heet ons hartelijk welkom met een kop koffie en een warme appelflap.
Erik geeft in het kort aan met behulp van een PowerPoint presentatie welke opleggers Nooteboom maakt. Stuk voor stuk uitzonderlijke producten, zoals uitschuifbare en hydraulisch gestuurde dieplader, semi- dieplader en vlakke opleggers. Veelal op maat gemaakt voor de opdrachtgever, en geschikt voor bijzonder lang, zwaar of breed vervoer.

Oud directeur Hans Nooteboom is ook bereid gevonden om ons kort toe te spreken. Hij is 7 jaar geleden teruggetreden maar sinds 1 september weer teruggehaald om Nooteboom door de crisis te helpen.
Hij geeft aan niet over de successen te willen praten of over de huidige problematiek, maar dat hij vooral zijn fouten uit het verleden met ons wilt delen. Daar kunnen we iets van leren. Met veel passie en ervaring spreekt hij ons toe en inspireert hij ons in het ondernemerschap. Het is geweldig om zo’n ervaren ondernemer te horen praten.

Vervolgens krijgen we een rondleiding door (Erik en Willem )door de fabriek en krijgen een indruk van het productieproces. Buiten krijgen we een show van een net afgebouwde oplegger. Een chauffeur rijdt rondjes op het buitenterrein en Erik bedient met een afstandsbediening de meedraaiende wielen. Ze leggen uit hoe de techniek werkt en imponeren ons met het vakmanschap dat is geleverd.

Aan het eind krijgen we allen een boek mee over de organisatie. Aansluitend gaan we eten bij Wok de Molen te Malden (ondernemersechtpaar van chinees restaurant Lee Ho Fook te Groesbeek hebben dit bedrijf dit jaar geopend).

Een gezellige avond wordt afgesloten met heerlijk eten en volop uitwisseling van ervaringen, visie op de crisis en kansen in de markt.