19-1-2024 Nieuwjaarsbijeenkomst

Vrijdag 19 Januari was spellencafé ‘Het Vrolijke Bordje’ de locatie waar de leden met hun partners waren uitgenodigd voor de jaarlijkse (verlate) nieuwjaarsbijeenkomst. Vanaf 18:00 uur was de deur van voormalig smederij Oomen en brouwerij D’n Drul, exclusief geopend en kon men alvast even rondkijken.
Om 18:30 opende voorzitter Ronald Goldsweer de avond en gaf Jos Piepenbrock, die samen met zijn zoon Guus het spellencafé annex Escaperoom is begonnen, het woord om wat meer te vertellen over dit bijzondere avontuur. Mooi om te zien en te horen dat ondernemen niet louter over geld verdienen hoeft te gaan, maar ook over het naleven van een droom, in actie komen en er samen de schouders onder zetten. Al met al een verrijking voor Groesbeek. Daarna verwachtte men een standaard nieuwjaarspeech, maar de voorzitter maakte middels zijn smartphone handig gebruik van AI en liet zien hoe je eenvoudig en snel een redelijke nieuwjaarstoespraak uit je AI mouw kunt schudden. Na de traditionele toost op het nieuwe jaar kon men aan het opgestelde buffet beginnen, afgesloten met een plaatselijk en ambachtelijk bereide (heerlijke) ijscoupe.
Hierna werd de groep in 5 groepen verdeeld en werd de strijd met elkaar aangegaan dmv ’30-seconds’ (standaard en de lastige Gruusbek variant). Na een felle strijd kwam wederom Geert Peters met zijn team als eerste over de finish. Na de huldiging van de winnaars was iedereen vrij om een spel te spelen, de dartpijlen te gooien, te poolen of op één van de gamekoffers een Mariokart wedstijd te racen. Uiteraard onder het genot van de vele bijzondere speciaalbiertjes. Het was nog lang gezellig in de Dorpsstraat 7!