7-12-2023 Cabaretvoorstelling

Donderdag 7 December waren de leden met hun partners uitgenodigd voor de Cabaretvoorstelling van Heerschop en Waas “Er gaat nog iets heel moois gebeuren” in de Schouwburg te Cuijk.

Op 29 maart 2021 dreigde het doek te vallen voor Viggo Waas. In ieder geval voor de cabaretier Viggo Waas. Tijdens het sporten kreeg hij een infarct in de kleine hersenen, waar alle belangrijke verbindingen worden gemaakt. Niet meer lopen, niet meer praten. Dan is het podiumleven voorbij. Toch staat Waas met zijn beste vriend Peter Heerschop weer op de planken. De spraaksnelheid van Waas is weg, de vanzelfsprekende flair waarmee de mooie jongen van NUHR over het podium fladderde is weg. Maar de nieuwe Waas, die eerder dit seizoen op het podium onder de beschermende vleugels van de andere NUHR-jongens en een aantal gastacteurs al een beetje kon warmdraaien in het familiedrama Festen, staat als een huis. Een ander huis, maar ook een heel mooi huis. Ze komen tot de kern van vriendschap: weten wat de ander nodig heeft. Maar vriendschap moet wederkerig zijn en daardoor is de grens tussen altruïsme en egoïsme flinterdun. Want Peter Heerschop, die intens betrokken was bij elke stap van het herstel, heeft er ook uit eigenbelang alles voor over gehad om zijn beste vriend niet kwijt te raken. ‘Als jij er niet meer bent, ga ik ons heel erg missen.’

Het slotapplaus had niets met een mengeling van sympathie en medelijden te maken, maar met artistiek hoog niveau van een gedurfde voorstelling van twee ware vrienden.
Daar konden de leden onder de naborrel nog uitgebreid over nakletsen, waarna ze op tijd naar Groesbeek gingen om de volgende ochtend weer vroeg te gaan ondernemen.